Juli 2016 på Ställberg gruva

 

Sovringsverket är en del av utställningen Atlas – från slumrande materia till kommun. Sovringsverket är en klinik där besökare får möjlighet att spendera tid i och fördjupa frågor genom att delta i Mottagningen Svaret eller Frågesalen. I Mottagningen Svaret ställer besökaren en egen fråga, medan i Frågesalen behandlas just nu specifikt frågan: Vad är värt någonting? På Sovringsverket arbetar danskonstnärerna Alexandra Wingate, Ina Dokmo och Lena Kimming.

 

Sovring betyder sållning och i Sovringsverket arbetar vi med samtidigheten i sinnesförnimmelser och aktiviteter som händer i och utanför en människa. Du deltar genom att samtala om frågor och titta på en respons i rörelse.

 

1 besökare i taget, ca 20 minuter per besökare. Tidsbokning i foajén alt. alexandra@stallbergsgruva.se (ange namn och telefon samt önskat datum och ungefärlig tid).

 

Sovringsverket är öppet:

2 - 3 juli kl. 11.00 – 17.00 (Lunchstängt 13-14.30)

13 - 17 juli kl. 11.00 – 17.00 (Lunchstängt 13-14.30)

Kvällsöppet 16 juli 19.20 – 20.40

 

 

Utställningen “Atlas – från slumrande materia till kommunen” innehåller objekt, kartor och ett liveprogram, en slags atlas i 4-D, som ställer några centrala frågor: Vad är värt någonting i kommunen? Vem får vara med, vad räknas?

Det är en atlas för kommunen; varje kommun, för alla kommuner. Det är en atlas för existensen; varje existens, alla existenser.

 

 

 

OneWeb 2012 © Copyright